4 Ocak 2008 Cuma

Kartopu

Kartopu, bir cogumuzun bildiği, sevdiği ve yapımı kolay bir lezzet. Uğraştırmıyor ve cabucak bitiyor.

Malzemeler:

  • 3-4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süt tozu
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 200 ml çiğ krema

Yapilisi:

1. Tüm malzeme karıştırılıp yoğurulur,eğer katılaşmıyorsa biraz daha hindistan cevizi eklenerek kıvam tutturulur. Çok katı olmamalı, buzdolabında bekleyince katılaşıyor.

2. Yuvarlaklar yapılıp hindistan cevizine bulanır.

3. Katılaşması için buzdolabında muhafaza edilir. İstenirse küçük kağıt kalıplarda ya da kürdanla servis yapılır. Afiyet olsun.

Diger resimli yemek yariflerini okumak isterseniz Anne Kedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder