30 Kasım 2010 Salı

AĞRILI DİŞETLERİNE SUMAKLI KARIŞIM

diş ağrısı

BEŞ aylık hamileyim. Dişlerim ve dişetlerim çok ağrıyor. Diş doktoruna gittim, tavsiyelerine uyuyorum. İyileşme sürecime katkıda bulunacak bir öneriniz var mı? F.K./Malatya

Suna DUMANKAYA - Bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı sumak, bir çay kaşığı da deniz tuzu atın. Bu karışımı kaynatıp çay gibi demleyin. Süzdükten sonra, ağzınızı bu karışımla çalkalayın. Günlük olarak hazırlanması gereken bu karışımdan her gün yararlanın. Sorununuz geçmezse yeniden dişçiye gidin.

Sırttaki yaralara ALOEVERA

ANNEMİN sırtı yaralar içinde. Bu yaraları iyileştirmek için yararlanabileceğimiz bir formülünüz var mı? M. G./Konya

Suna DUMANKAYA - Dört dal taze aloevera yaprağını küçük küçük doğrayıp 500 gram zeytinyağıyla birlikte bir saat boyunca kısık ateşte benmari usulü pişirin. Bu karışımı bir gece bekletin. Ertesi gün önce kaynamış ılık suyun içine bir çorba kaşığı doğal elma sirkesi katıp, annenizin sırtını bununla temizleyin. Kuruladıktan sonra ise zeytinyağlı karışımı sürün. Doktorunuzun önerilerine de harfi harfine uyun.

GÖZLERİNİZİN ÇEVRESİ KAYMAKLA NEMLENSİN

GÖZ çevrem çok kuru. Bu durumun önüne geçmek için kaliteli bir bakım kremi kullanıyorum ama bu kremi uyguladıktan sadece beş dakika sonra yeniden kuruluk hissetmeye başlıyorum. Sağlıklı bir görüntü kazanması için göz çevreme nasıl bir bakım uygulamam gerekiyor? E.D./Kayseri

Suna DUMANKAYA - 40 gram süt kaymağını, bir çorba kaşığı suyla üç dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra hazırladığınız kaymağı dikkatlice göz çevrenize sürün. 30 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Etkili bir sonuç almak için bu formülü her gün uygulamalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder