31 Ocak 2011 Pazartesi

DİYET YAPARKEN ACIKMAMAK İÇİN YEMEKTEN ÖNCE YAĞ YİYİN

ABD'nin en başarılı cerrahlarından olan ve sağlıklı yaşam, diyet, antiaging konularında bir çok kitaba imza atan Türk doktor Mehmet Öz'ün tavsiyesi: Diyet yaparken daha uzun süre tok kalabilmek için öğünlerden önce az bir miktar yağ almalısınız.

"Eğer öğüne başlamadan önce az miktarda doğru türde yağlardan alırsanız, beyninize doyduğunuz sinyalini göndererek hormon sisteminizi kandırabilirsiniz. Öğünden 20 dakika önce bir parça yağ yerseniz, CCK'nin (besin alımını azaltan hormon) başka avantajlarından da yararlanabilirsiniz; CCK aynı zamanda midenizin boşalmasını yavaşlatır ve kendinizi daha uzun süre tok hissettirir. Böylece, bir öğüne oturduğunuzda açlıktan değil, damak zevkinden yersiniz; dolayısıyla daha az yeme olasılığınız artar. Aynı nedenle, yavaş yemeniz de gerekir. Eğer yemeğinizi elektrik süpürgesi tarzında yerseniz, doyma hormonlarınıza yeterince zaman tanımazsınız. Bu arada, jojoba özü tabletleri de CCK uyarımı açısından işe yaramaktadır."



Zayıflamak uğruna yağın günlük diyetten tamamen çıkartılmasının vücuda çok zararlı olduğunu bir çok uzmandan duymuştuk zaten, meğer yağ yemenin üstüne bir de faydası varmış. Bir taşla iki kuş!


0 yorum:

Yorum Gönder