18 Şubat 2011 Cuma

BEBEK BESLENMESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bebek beslenmesinde 3 büyük hata

Bebek sahibi olduktan sonra tüm anneler, onları doyurmanın derdine düşüyor.

Annelerin bebeğin yeterince süt emmediğini, sonra da yemediğini düşünmeleri, anne ve bebek arasında süt ve mama savaşlarına neden oluyor. Bu savaştan anneler yenik çıkıyor.

Çünkü ısrar karşısında bebek ya ağzını kilitliyor, ya tükürüyor ya da kusuyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, annelerin bebek beslenmesinde en sık yaptıkları üç hatayı şöyle sıraladı:

Bebeğim ne olursa olsun tombul olmalı

Son lokmaya kadar yemeli

Sık sık yemeli Çalışan anneler bebeklerine yeterince zaman ayıramadıklarının üzüntüsünü akşam eve gidinceye kadar içlerinde taşıyor. Gün boyu aile büyükleri ya da bakıcısı tarafından bakımıyla ilgilenilen bebek, çalışan anne eve gelince kendini bir yemek savaşının ortasında bulabiliyor.

Annelerin sürekli bebeklerinin yeterince yemediğini, aç kaldığını, iştahsız olduğunu düşündüklerini belirten Dr. Kızılok, "Tüm anneler tombul, gürbüz bebeklere sahip olmak ister. Birbirleriyle de daha çok bebeklerinin yemediği, az yediği, iştahsız olduğu üzerine konuşurlar.

Çalışan anneler özellikle eve geldiklerinde bebeklerinin üzerine çok gidiyor, sürekli yemesiyle uğraşıyor. Genelde de bebeklerini ya da çocuklarını hekime, 'çocuğum kusmaya başladı' diyerek getiriyorlar" dedi.




0 yorum:

Yorum Gönder