10 Şubat 2011 Perşembe

İBRAHİM SARAÇOĞLU ISIRGAN KÜRÜ


Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu


Isırgan Otunun akciğer kanserine karşı önleyici ve destek tedavi edici özelliğinden ve de saçlardaki yağlanmaya ve kepeklenmeye karşı olan gücünden bahsetmiştim.
Prof.Dr. İbrahim SARAÇOĞLU - Isırgan otu gerçeği
- İyi huylu prostat büyümesi şikâyetlerine karşı
- Kuyruk sokumu iltihaplanmasına karşı
- Alerjiye karşı direnç kazanmak
- Romatizmal şikâyetlere karşı
- Kan şekerini düşürmede yardımcı İyi huylu prostat büyümesi şikâyetlerine karşı,ısırganın sadece tohumları kullanılır. Son yıllarda ısırganın tohumlarının özellikle Avrupa’da iyi huylu prostat büyümesine (benigne prostate hyperplazy) karşı tablet olarak kullanılmasına başlanmıştır. Isırganın , pankreas bezini uyarıcı etkisi olduğugenel olarak bilinen bir özelliğidir. Bu özelliğinden dolayı kan şekerini düşürücü ve
dengeleyici etkisi de vardır. Isırgan, insülin hormonunu artırıcı yönde pankreası uyarabilme özelliğine sahiptir. İnsülin hormonu, pankreas tarafından yeterli düzeyde salgılanabiliyorsa kan şekeri de yeterli düzeyde kontrol altında tutulabiliyor demektir. Bazı şeker hastaları, ısırganın kan şekerlerini düşürmekte veya dengelemekte hiçbir etkisinin olmadığını söylemiştir. Bu durum, insülin direnci yüksek olan hastalarda gözlenmektedir. Hiçbir insanın metabolizması, bir başka insanın metabolizması ile aynı değildir. Detaya inildiği zaman her insanın metabolizması farklılıklar gösterir. Yani, farklı çalışır. Bu nedenle ısırganın her şeker hastasında aynı oranda kan şekerini düşüremeyeceği de doğaldır. Bu durum modern tıbbın tedavi yöntemlerinde de aynıdır. Bir hastaya uygulanan tedavi bir başka hastada hiç cevap vermeyebilir. Tıpkı, interferon tedavisinin her hepatit hastasında etkili olmadığı gibi. Kıl dönmesine ısırgan lapası Kuyruk sokumunda zaman zaman beliren çıbanlara, halk arasında kıl dönmesi denir. Tıp dilinde kist dermoid sakral olarak adlandırılır. Kuyruk sokumunda bulunan kıl kökleri oturma veya giydiğiniz kıyafetin sürtmesi gibi dış etkenlerle içe doğru döner ve kıl deri altına doğru büyümeye başlar. Deri altında zamanla oluşan kıl yumağı bu bölgede kistik bir yapı oluşturur. İşte bu bölgenin iltihaplanması cerahatli bir çıbana neden olur. Kendiliğinden ya da yardımla patladığı zaman içindeki cerahat boşalır, ancak kistik yapı ve kıl yumağı içeride kaldığı için olay tekrar tekrar ortaya çıkabilir.Böyle durumlarda ısırgan lapası mükemmel bir yardımcıdır.



Romatizma ağrısını keser
Romatizma ağrılarının olduğu bölgeye uygulayacağınız ısırgan lapası ağrı kesici ve tedavi edici özelliğe sahiptir. Onun bu gücünden istifade edebilmek için haftada iki - üç defa uygulanması gerekir. Bu kürü uygularken taze ısırganı kullanmak daha etkilidir. Eğer, kurutulmuş ısırgan kullanılacaksa, aktarlardan satın alırken o yılın ürününü almalısınız. Kurutulmuş ısırganın, kök kısımlarını içermediğine ve çiçek açmamış olmasına dikkat ediniz. Eğer ısırgan aynı zamanda çiçeklerini de içeriyorsa o ısırganı satın almayınız.



DİKKAT: Hipoglisemi hastalarının (kan şekeri düşük olanlar veya ani kan şekeri düşüşü yaşayanlar) hekimlerine danışmadan kesinlikle ısırgan kürünü uygulamamalarını, ısırgan çorbası veya salatasını tüketmemelerini öneririm.


GÜNÜN KÜRLERİ
Kuyruk sokumu iltihaplanmasına karşı
3 - 4 yemek kaşığı kurutulmuş ısırganı çok az suda beş dakika haşlayarak lapa haline getirin. Ilıdıktan sonra 10 - 15 dakika bekletin. Lapayı ince tülbente sararak 10 - 15 dakika iltihaplı bölgenin üzerine etki ettirin. Bu işlemi çıban kapanana kadar haftada iki - üç defa tekrar edebilirsiniz. 

Romatizma ağrıları için

Isırgan çok az suda beş dakika haşlanarak lapası yapılır. Hazırlanmış olan bu ısırgan lapası çok sıcak olmamak şartıyla tülbente sarılarak romatizma ağrısının olduğu bölgenin üzerine konularak 15 dakika etki ettirilir.
Haftada iki - üç defa uygulanır.


Menopoz döneminde uzak durulmalı : Menopoz dönemine girmekte veya girmiş olan kadınların ısırgan tüketiminden ve ısırgan küründen uzak durmaları gerekir. Isırgan, östrojen hormonunun üretimini baskılama (inhibe etme) gücüne sahiptir. Başka bir ifade tarzıyla, ısırganın östrojen hormon üretimini yavaşlatma gücü vardır. Menopoz dönemine girmekte olan veya girmiş olan kadınlarda östrojen hormon üretimi yavaşlamaktadır. Bu durumda bir de ısırgan tüketimi veya kürü uygulandığı takdirde, östrojen üretimi daha da fazla inhibe edileceğinden (frenleneceğinden), yani daha da az üretileceğinden, menopozdaki kadınların şikâyetlerini artırıcı etkisi olacak demektir. Kısaca, ısırgan tüketimi veya ısırgan kürünün uygulanması menopoz döneminde kontra endikedir (ters etkili, zıt etkili).






0 yorum:

Yorum Gönder