14 Şubat 2011 Pazartesi

TOPUK DİKENİ YENİ TEDAVİ YÖNTEMİ


Topuk dikenine şok dalgası ile tedavi.


KAYSERİ'deki Tekden Hastanesi FizikTopuk Dikeni Tedavisi Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalıkları uzmanı Dr. Sevde Özkırış, birçok kişiyi mağdur eden topuk dikeni ve dirsek ağrılarının ESWT (Extracorporeal Shock Therapy) cihazı ile yapılan tedavi ile yüksek oranlarda iyileştirdiğini söyledi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevde Özkırış, ESWT'nin, vücut dışında oluşturulan şok dalgası ile tedavi anlamına geldiğini, bu yöntemde tedavi edilecek bölgeye mini şok dalgaları gönderildiğini söyledi. Dr. Özkırış şöyle dedi:

“Bu, modern, cerrahi olmayan, anestezisiz, ilaçsız özel bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemle çok kısa süre içinde uygulama yapılarak birkaç seansta yüksek başarı ile tedavi yapılabilir. Geniş tedavi alanı vardır. Uzun süreli kaynamayan kırık ve kaynama gecikmeleri, omuz kireçlenmesi, topuk dikeni, tenisçi ve golfçu dirseği gibi sorunlarda tedavi yöntemi olarak ESWT tercih ediliyor. Uygulanan şok sayısı, frekans ve enerji seviyesine göre seans süreleri farklılık gösterebiliyor. Ortalama bir seans 5 dakika sürüyor. Yumuşak doku uygulamalarında 3-5 seans arasında değişen sürelerde hasta şikayetlerinden kurtuluyor. ESWT hamileler, kalp pili kullanan ve kanser hastalarında, baş, boyun ve sinirlere yakın bölgelerde, henüz gelişimini tamamlamamış kemiklerde uygulanamaz. ESWT, topuk dikeninde yüzde 85 ve üstü, tenisçi ve golfçü dirseğinde yüzde 70, omuz kireçlenmesinde yüzde 80 başarı oranına sahiptir.”





0 yorum:

Yorum Gönder