31 Ocak 2011 Pazartesi

Hızlı Kilo Vermek İsteyenlere 1 Günlük Mucize Diyet

Bu tek günlük mucize diyette, bir gün diyet yapıyorsunuz ertesi günse normal besleniyorsunuz. Bu tempoyu da yeterince kilo verdiğinize inanana kadar sürdürüyorsunuz.

Bu tek günlük denilen diyetler aslında kolesterol düşürücü diyetler olarak da biliniyor. Bu diyete ayrıca "24 Saatlik Mucize Hollywood Diyeti" de deniliyor.

Diyet günü, 2 saatte bir olmak üzere, sadece ve sadece çikolatalı diyet gofret (wafer deniliyor İngilizcesinde, bizde henüz çikolatalı diyet gofret var mı emin değilim ama bazı diyet markalarının çikolatalı bisküvileri var marketlerde, bakkalarda) ve çiğ meyve yiyorsunuz. Ayrıca bu diyet sırasında (tüm diyetlerde olması gerektiği gibi) günde en az 8 bardak su içmeniz çok önemli. Bu diyetten maksimum biçimde yararlanabilmek için diyetisyenler, diyetle beraber hafif bir egzersiz programı uygulanmasını da kesinlikle tavsiye ediyorlar. Her gün veya haftada 3 kez kısa mesafelerle yürümek yeterli olabilir.

Söylendiğine göre, bu tür tek günlük kolesterol düşürücü diyetlerin en büyük avantajı, uygulayan kişide kas kaybına yol açmıyor oluşu. Bu, büyük ölçüde yüksek protein ve düşük kaloriye sahip waferlerden, kısmen de kişinin normal beslenmesinden uzun süre uzak kalmayışından kaynaklanıyor. Ne de olsa 1 gün wafer yeseniz bile, ertesi gün normal beslenmenize dönüyor istediğinizi yiyorsunuz, sonraki gün yine diyet...



Öte yandan, uzmanlara göre bu diyetin dezavantajı ise kişinin yeme alışkanlıklarını düzeltmemesi. Yani, eskiye nazaran daha gelişmiş bir beslenme biçimi önermediğinden, diyeti bıraktıktan sonra eski kilonuza dönme şansı yüksekmiş. Tabii, bu durum kısa süreli, hızlı sonuç veren tüm diyetler için geçerli. Bu blogda yayınladığım diyetler arasında sadece biri benim kendi diyetim, onu sonuna kadar savunabilirim çünkü yıllar içinde ne zaman gerektikçe denedim ve her seferinde işime yaradı. (Gerçi o da anladığınız gibi öyle çok kalıcı bir etki bırakmıyor. Verdiğiniz kiloları geri almamak için diyetten sonra da, yaşam ve beslenme biçiminizi kalıcı olarak değiştirmeniz şart.) Ama her diyet kesinlikle herkese uymayacağından çeşit yaratmak için diğerlerini yabancı beslenme sitelerinden araştırıp buluyorum ve mümkün olduğunca bulduğum iyi ve kötü özellikleriyle yazmaya çalışıyorum ki denemeyi düşünenin geniş bir fikri olabilsin diye.


0 yorum:

Yorum Gönder