17 Ocak 2011 Pazartesi

KIZIMIN SAÇLARI ÇOK SEYREK

2.5 yaşında bir kızım var. saçları çok seyrek.saçlarıının gürleşmesi için ne yapmalıyız? Doğumundan itibaren bebek şampuanlarını kullandık.saçlarını iyice kısaltmak işe yarar mı? Saç diplerinde konak benzeri tabakalar var.bunun etkisi olabilir mi?


Her insanın saç yapısı farklıdır ve genetik özellikler belirleyicidir, bebeklerin saçlarının kalınlaşıp yoğunlaşması vakit alabilir. Kısa kestirmek tüm saçlar aynı boyda olacağı için daha sık görüntüsü verebilir ama saç köklerine bir etkisi olmayacaktır. Eczaneden alacağınız bebekler için önerilen konak şampuanlarını kullanabilir, banyo öncesi saçlı deriye badem yağı uygulayarak yarım saat kadar bekletebilir, böylece konağı geriletebilirsiniz.


Beş yaşinda bir oğlum var hiç birşey yemiyor hep sorun çikariyor çok agrasif davranıyor ayrıca 15 gün sonra babasi askere gidiyor babaya çok düşkün ne yapmalıyım nasail başa çikmaliyım.


Yemek anne çocuk arasındaki güç savaşının genellikle en zorluı cephesidir. 5 yaş artık çocuğun kendi kendini besleyebildiği ve damak tadının az çok oturduğu bir yaştır. Bundan sonra sağlıklı besinleri hazırlamak sizin göreviniz yemek onun görevi olmalı. Onun tercihlerini de göz önüne alarak birlikte planladığınız sağlıklı bir menü oluşturun(sebze meyva balık,et-süt ürünleri,gerektiği kadar karbonhidratlı besinler), yemeğe aç oturduğundan emin olun (en sık yapılan hartalardan biri meyva suyu,süt, şekerli ara öğünlerle tıkanıp yemek saatinde aç olmayan çocuğa yemek beğendirmeye çalışmaktır ). Sağlıklı beslenmesi konusunda kararlı olun, ama zorlamayın, israr etmeyin; kendin kendine yemeğini bitirmesi için zaman tanıyın, porsiyonları küçük tutun. Yemeğini iyi yediğinde veya yeni birşey denediğinde övün ödüllendirin kısacası pozitif motivasyonu ihmal etmeyin.


Babadan uzun süre ayrı kalmak her ikiniz için de zor olacaktır fakat tüm ihtiyaçlarını giderecek, ona destek olacak annesi yanında olacağı için bu dönemi de atlatacaktır. Ayrılık konusundaki kaygılarını dinleyin, endişelerini giderin, bu sınırlı dönemli ayrılıkla başa çıkma konusunda iyi bir örnek oluşturun. Gerekirse bir psikologdan destek alın.


3 yaşında bir oğlum varçok akıllı ama bi okadarda aksi ben nedersem tersini yapıyor sürekli bağırıyor geceleri uyumuyor koltukların üstünde tezgah tepelerinde geziyor 1 saniye yerinde durmuyo başa çıkamıyorum.


3 yaşında bir erkek çocuk enerjisini ev içinde boşaltacak ortam bulmakta zorlanacaktır, eğer tırmanacağı koşacağı top oynayacağı uygun alnlar ve yeterli zaman bulamazsa tezgah üstleri ve koltuk tepelerinden indirmeniz zor. Bu yaş grubu günlük rutine (uyku, beslenme saati, banyo zamanı gibi) uymamak için de direnebilir fakat kurallar ve rutine bağlılıkta göstereceğiniz oyun kararlılık onların daha kontrollü ve güvenli bir ortamda olduklarını hissetmelerini sağlayacaktır. Koyduğunuz kuralların bağırmakla, ağlamakla değişmediğini görürse ağlayıp bağırmaktan vazgeçecektir. Sakin, anlayışlı ama kararlı olmanız gerekiyor. Kolay gelsin.


Kızım 2 yaşında ve ben ona çorba muzlu yoğurt ve cicibebeli mama haricinde katı yemekler yediremiyorum kilo 12 boy 92 cm gelişimi normal mi?


Kızınızın gelişimi normal ama sağlıklı beslendiğini söylemek güç. 2 yaşında bir çocuk için yemesi yutması kolay, tadını sevdiği alışık olduğu besini kabul edip diğer besinleri reddetmek çok normal bir davranış ama daha sağlıklı bir beslenme düzenine alıştırmak da bizim görevimiz. Yeni alışkanlıkların kazandırılması zaman alan ve zorlu bir süreç olacaktır; kararlı olursanız çocuk doktorunuz belki de bir pedagog yardımıyla yaşına uygun beslenme programını çocuğunuza kabul ettirtebilirsiniz. Kolay gelsin.


Benim 7 ve 8 yaşlarında iki kızım var. sabahları kesinlikle kahvaltı yaptıramıyorum.sadece sütlü buğday gevreği yidirebiliyorum onuda vermezsem hiç birşey yemiyorlar sabahları sadece o yeterli olur mu?


Sabah kahvaltısı çocukların birçoğu için zor beslendikleri bir öğün olmakla beraber özellikle okul döneminde günlük beslenme ve enerjileri için bir o kadar da önemlidir. Bıkmadan usanmadan sağlıklı besinleri hazırlayıp, önlerine koyup alışmalarını sağlamaya çalışın. Bu alışkanlığı oturtana kadar da kahvaltıda veremediğiniz besinleri ara öğünlerle takviye edebilirsiniz. Örneğin akşamüstü peynirli tost, salta veya çorbaya katacağınız yumurta gibi. Sabah verdiğiniz gevreklerin içine taze veya kuru meyvalar katarak zenginleştirebilirsiniz de.


Benim çocuğum 18 aylık fakat hala kaşık maması da dahil bir şey yemiyor , sofraya oturmuyor ne yapmamızı önerirsiniz?


Bebeklerin kaşıkla beslenmesine 6 aylık, parçalı gıdalara alıştırılmasına 9 aylık, ev yemeklerine geçişe 12 aylık gibi başlanması önerilir. Size önerim çocuk doktorunuza başvurarak hızlıca katı gıdalara alıştırmak için bir program belirlemeniz ve bu dönemde baslenme ile ilgili bir eksiklik olup olmadığını(kansızlık-vitamin eksikliği gibi) araştırmanızdır.

0 yorum:

Yorum Gönder