19 Şubat 2011 Cumartesi

ANORMAL VAJİNAL AKINTI NEDİR

ANORMAL VAJİNAL AKINTI NEDİR?
Sağlıklı vajinal akıntılar, yeterli miktarda Lactobacillus bacterium – “İyi Bakteri” içerir. Lactobacillus normal vajinada gelişir ve ekzojen patojenik mikroorganizmaların vajinal ve intestinal kolonizasyonuna karşı önemli bir mikrobiyal savunma sağlayarak microfloranın istikrarında önemli bir rol oynadığına inanılır. Bu Lactobacillus vajinal salgının asidite parametrelerini sağlıklı aralıkta tutar. Devam eden düzensiz asidite parametreleri, bu doğal koruma sisteminin bozulduğunu ve bunu düzeltecek yöntemlerin göz önüne alınması gerektiğini gösterir.

Anormal Vajinal Akıntı :
Anormal vajinal akıntı, üç ana semptom ile karakterize edilebilecek çok sık rastlanan bir olgudur: aşırı akıntı, akıntı renginde değişme ya da akıntının kokusunda değişme. Anormal vajinal akıntıya çoğunlukla aşağıdaki durumlardan biri neden olur:
*Candida – Candidiasis, Candida mantarında büyüme olduğu zaman ortaya çıkan, sık rastlanan bir mantar enfeksiyonudur. Candida çoğunlukla, OTC mantar ilaçlarıyla tedavi edilir.
*Bacterial Vaginosis (BV) – BV, vajinal enfeksiyonun en sık rastlanan şeklidir. BV bir bakteriyel enfeksiyondur ve antibiyotiklerle tedavi edilmelidir.
*Trichomonas – Trichomoniasis genelde 16-35 yaş arası kadınları etkileyen, en sık rastlanan cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biridir. Trichomonas genelde, BV’yi tedavi etmek için kullanılan antibiyotiklerle tedavi edilir.
*Karışık Vajinal Enfeksiyon – Vakaların %20’sinden fazlasında görülür ve Candida semptomları diğer semptomları gölgelediğinden, fark etmesi çok zordur.
*Geçici Tahriş – Anormal vajinal akıntı, geçici tahrişe bir cevap olarak da ortaya çıkabilir. Bu tahriş bazı yemek çeşitlerinden, ilaçlardan, kıyafetlerden ya da kişisel hijyen ürünlerinden kaynaklanıyor olabilir. Birleşik Devletlerdeki araştırma merkezleri; çoğu geçici tahrişin alerjik olmadığını, tedaviye ihtiyaç duymadığını ve zamanla kendi kendilerine iyileştiklerini göstermiştir.

Anormal Vajinal Akıntı Sınıflandırması

Çoğu geçici tahrişin ve sık rastlanan vajinal enfeksiyonların ve hastalıkların semptomları benzerdir ve anormal vajinal akıntı, kaşıntı, tahriş ve ağrıyı içerir. Anormal akıntı yaşayan hastalar; kendi kendine iyileşme için beklemek, yeast (Candida) için bir OTC tedavisi denemek ya da doğrudan doktorlarına danışmak arasında bir karar vermelerine yardımcı olacak hiçbir araca sahip değiller.

Kesin tanı, bir doktor tarafından alınmış numunelerin laboratuarda test edilmesini gerektirir. Çoğu kadın bu prosedürü aşırı derecede rahatsız edici ve utanç verici bulmaktadır ve bir alternatif bulduğu anda bu işlemden kaçınmaktadır. Günümüzde, anormal vajinal akıntı yaşayan çoğu kadın, bir muayene görmeden kendi evlerinin mahremiyetinde bir Candida OTC tedavisi deniyor ve jinekologlarını yalnızca OTC tedavisi işe yaramazsa ziyaret ediyorlar. Bugün Candida OTC tedavilerinin %40’ı Candida’sı olmayan hastalar tarafından alınıyor ve hastaların zamanını ve parasını harcıyor.
Bir doktora başvurmaktaki tüm bu gecikmeler ya da kendi kendine teşhis sonrası kendi kendine tedavi denemeleri sırasında kadınlar doğru yolu seçip seçmedikleri konusundaki belirsizlikten rahatsızlık duyuyorlar.

Vi-Sense Nedir?

VI-SENSE Kiti, anormal vajinal akıntı durumlarıyla ilgili kararları kolaylaştırmak için tasarlanmış devrim niteliğinde bir testtir. Rahat bir günlük pedden oluşan ürün, sonuçların yorumlanması için renk belirlemesini kullanan basit bir sınıflandırma aracı sunuyor:


Mavi bir leke; BV ya da Trichomonas ihtimaline işaret eder ve bu enfeksiyonlar yalnızca reçeteli ilaçlar tarafından tedavi edilebileceğinden, hastayı bir doktora danışması için yönlendirir. Doktora pozitif test sonucunu bildirmek, yanlış teşhis ihtimalini %40 ila %10 azaltabilir.
Sarı bir leke; BV ya da Trichomonas ihtimalinin çok düşük olduğunu gösterir ve mantar ve tahriş ilaçları semptomlarınızı iyileştirdiğinde, başka bir tedaviye gerek kalmaz.Vi-Sense

VI-SENSE’ i ne zaman kullanmalı?
VI-SENSE, vajinal akıntınız anormalse (aşırı miktarda akıntı, vajinal tahriş ya da akıntıda hoş olmayan koku olduğunda) kullanılmalıdır.
Şu durumlarda test uygulanabilir:
(1)Hastaneye herhangi bir ziyaretten önce – doktorunuza ilk adımda bilgi sağlamak için.
(2)Kendi kendinize bir OTC tedavisi denemeden önce.
(3)Candida tedavisi sonrasında, anormal akıntınızın tek sebebinin Candida olduğundan emin olmak için.

VI-SENSE Tüm eczanelerden temin edilebilir.




0 yorum:

Yorum Gönder