19 Şubat 2011 Cumartesi

İBRAHİM SARAÇOĞLU DUT KURUSU KÜRÜ


İBRAHİM SARAÇOĞLU BEYAZ DUT KURUSU KÜRÜ


Egzama İçin Kür


HAZIRLANIŞI:
Bir çelik tencereya yarım litre su koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra içine bir avuç kadar beyaz dut kurusu atın ve 7 dakika daha kısık ateşte kaynatın.

UYGULANIŞI:

Karışımımız kaynadıktan sonra biraz tenceredeki suyun sıcaklığı ılıkdan biraz sıcak olacak şekilde (elinizi yakmayacak) egzamalı olan elinizi tencerinin içine sokarak en az 10 dk. etki ettirecek şekilde bekletin. (En az 10 dk. elinizi tencerenin içinde bekletin). Elinizi çıkarttıktan sonra en az bir saat elinizi yıkamayın. Daha sonra elinizi sadece su ile durulayın.

UYARI : Bu uygulamayı haftada 3 kez yapın. Karışımı her defasında taze olarak hazırlamak gerekir.




"Domateste bulunan;
5-HYDROXYTRYPTAMINE, ACETONE, ALPHA-OXOGLUTARIC-ACID, ALPHA-PINENE, AUROXANTHIN, BENZYL-ALCOHOL, BUTANOL-2-ON-3, CINNAMALDEHYDE, CITRAL, DAMASCENONE, FARNESAL, LYCOPHYLL, METHYL-SALICYLATE, NESTIGOGENIN, PHENYL-2-ETHANOL, PIPECOLIC-ACID, TRANS-ACONITIC-ACID,
etkin maddeleri egzamayı azdıran etkin maddelerdir. Özellikle farnesal, lycophyll ve pipecolik asit etkin maddelerinin aynı anda domateste bulunması, egzamayı tetiklemektedir. Eğer, egzama ve liken şikayetiniz var ise, domates tüketiminden uzak durunuz. Egzema hastaları, domatesi tükettikten birkaç saat sonra egzama şikayetlerinin artış gösterdiğini hayretle gözleyebilirler. Yukarıda belirtmiş olduğum etkin maddeler tek başlarına fonksiyonel değildirler. Yukarıda belirtmiş olduğum etkin maddelerin tamamını bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. "




0 yorum:

Yorum Gönder