13 Aralık 2010 Pazartesi

DOÇ.DR. CANFEZA SEZGİN KİMDİR?

Doç.Dr.Canfeza SEZGİN


1970 tarihinde Bursa' da doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini sırası ile Beş Eylül İlkokulu (Sarıköy/ Gönen), Şehit Süleyman Bey Orta Okulu (Bandırma), Edirne Lisesi (Edirne)' nde tamamladı.

1987-1993 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF)' nde okudu.

1993-1999 yılları arasında EÜTF İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı' nda ihtisas yaparak İç Hastalıkları, 2001 yılında da aynı hastanede üst ihtisasını tamamlayarak Tıbbi Onkoloji Uzmanı oldu.

13 Mart 2006 tarihinde Tıbbi Onkoloji Doçenti oldu. Halen akademik hayatına EÜTF Tıbbi Onkoloji BD' nda devam etmektedir. Akademik hayatında yüzü aşkın bilimsel yayın ve tebliği bulunmaktadır.

Ayrıca Avrupa ve ABD' de çeşitli bilimsel toplantı ve kurslara katılmıştır. Kanser tedavisinde tamamlayıcı tıp tedavilerinin önemine inanması nedeni ile hipnoz ve fitoterapi eğitimi almıştır.

Çok sayıda onkoloji derneği yanı sıra tamamlayıcı tıp dernekleri olan Enerji Tıbbı ve Uygulamaları Derneği ile Klinik ve Uygulamalı Hipnoz Derneği’ nin üyesidir. Ülkemizin en önemli fitoterapi dergilerinden olan Fitomed Türkiye’ nin yayın danışma kurulunda görev almaktadır.

Alternatif ve tamamlayıcı tıp ile kanser tedavisi, akciğer kanseri, baş-boyun kanseri, jinekolojik kanserler, meme kanseri, mide-barsak kanseri, yumuşak doku ve kemik tümörlerinin tedavisine özel ilgisi vardır. Günümüzde kanser hastaları tarafından yaygın olarak kullanılan ve Alternatif Tıp olarak isimlendirilen yöntemlerin kemoterapi tedavisi ile etkileşerek tedavi sonuçlarını olumsuz etkileyebileceği bilinmektedir. Bu nedenle özellikle Alternatif Tıp ve Kemoterapi arasındaki olumsuz etkileşimlerin araştırılması ve bu konuda hastaların bilinçlendirilerek tedavinin başarılı olma şansının arttırılması konusunda araştırmalar yapmaktadır

0 yorum:

Yorum Gönder